Grillet kyllingbryst

Jeg svinger alltid innom 50% avdelingen på kiwi når jeg er innom. Som regel er jeg der på tidspunkter hvor det er lite å hente, men i dag var jeg heldig og fant mye kylling. Blandt annet kyllingbryst med skinn. De ble altså til dagens middag sånn på sparket.

DSC_0959

Tilbehør og marinade ble laget av ting jeg allerede hadde i skapene. Og jeg må innrømme at sammensettningen ikke blei så værst likevel.

Som tilbehør ble det ris, salt og hjemmelaget dressing. I våres sådde jeg grønnkål. Disse har nå vokst seg store og fine og var endelig klare til bruk. De DSC_0965minste og ferskeste bladene egner seg fint i salaten. Etterhvert som de blir større blir de mer trevlette og bør varmebehandles. Grønnkål er en lett grønnsak å dyrke. Jeg sådde mye tidlig i våres i minidrivhus. Desverre døde endel da jeg glemte å flytte det bort fra solvinduet da jeg reise bort en helg. De som klarte seg, har til gjengjeld klart seg veldig bra. I forgrunnen har jeg sådd spinat. Denne sådde jeg rett ut og den begynte å spise i løpet av et par dager. Spinat bør sås jevnlig med et par ukers mellomrom, da kan du høste spinat hele sommeren.

Marinade:

-En good dæsj med olje (jeg bruker rapsolje)

-1-2 fedd hvitløk

-Noen stilker oregano (evnt tørka om du ikke har fersk)

-ca 1 ss paprikapulver

-1-2 ts chilipulver (eller en bit finhakka fersk chili)

-2 ts spisskumin

-Salt og pepper

 

Bland alle ingrediensene til marinaden sammen og legg i kyllingen. Den bør ligge i marinaden minst et par timer, men kan gjerne ligge over natta. Mengden er beregna til ett kyllingbryst, så lag litt mer om det er flere. Det er nok likevel ikke nødvendig å gange opp like mye som antall bryst. Legg kyllingen over i aluminiumsform og sleng det hele på varm grill. Alternativt kan den steikes i ovnen på 200 grader. Jeg tok ikke tida på steikingen, men et sted mellom 20-30 minutter er nok passe.

 

Dressing lagde jeg av:

-3 ss rømme

-Sitronpepper

-Gurkemeie

-Chili

-Spisskummin

-En skvis lime

-Litt kokossukker (evnt annet sukker)

 

Bland alle ingredinsene. Jeg lagde alt veldig på slump, så aner egentlig ikke hvor mye jeg brukte. Ta i litt av gangen og smak til underveis. La den gjerne stå en liten stund i kjøleskapet før servering. Da får smakene satt seg bedre.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s