OM meg

Jeg er født og oppvokst i Drammen og har bodd der hele livet, med unntak a11667382_10155744557290111_8008429977102718226_nv de 3 årene jeg gikk på videregående. Da bodde jeg ett år i Stokke og to år i Tønsberg. På videregående gikk jeg
naturfag/hest og hovslager linja og tok i tillegg studiepåbyggende. I 2012 tok jeg fagbrev som hestefagarbeider. I 2015 fullførte jeg en bachelorgrad i regnskap. Nå jobber jeg i blomsterbutikk.

I tillegg har jeg utdannet med til kostrådgiver ved Axelsons Body Work School i 2014/2015. I 2014 gjennomførte jeg kurset «mat som medisin» på samme sted. Bakgrunnen for å ta denne utdannelsen var at jeg i 2013 fikk påvist en rekke matintoleranser som gjorde at jeg måtte gjennomføre en total endring i kostholdet. Jeg måtte rett og slett lære meg å spise på nytt. Ikke bare er det en utfordring å få i seg nok mat, men også riktig mat som dekker alle behov for energisammensetning, vitaminer og mineraler.

Tester for matintoleranser er noe som ikke alle leger gjennomfører, jeg fikk derfor tatt testen hos en alternativ behandler. Disse testene har i det siste fått mye negativ omtale i media og jeg vil derfor si noe om hvorfor jeg har valgt å ta de.

Jeg har i alle år hatt et ekstremt stort søvnbehov og allerede på barneskolen tok jeg «powernaps» når jeg kom hjem fra skolen. Ikke bare en gang i bland, men nesten hver dag. I mange år har jeg også sliti med kvalme. Jeg har selv hatt en mistanke om at det har vært relatert til mat, men har opplevd at mat jeg kan spise en dag er noe jeg har reagert på dagen etter.

Det ble mange besøk hos flere ulike leger, blodprøver ble tatt uten å finne noe galt. Det var etter hvert mistanke om magesår mye på grunn av en stressende hverdag som lærling. Jeg ble sendt på sykehuset for en gastroskopisk undersøkelse. For de som ikke vet hva det er, er det en undersøkelse hvor en slange med kamera blir ført gjennom spiserøret og ned i magesekken. De ser etter magesår (som vistnok ser ut som om noen har stumpet en sigarett). Samtidig tar de prøver for å undersøke laktose og gluten allergi.

Undersøkelsene viste at ingen ting var galt. Jeg ble erklært frisk, selv om plagene ikke forsvant. En lege fortalte meg også at det var helt normalt for ei jente på 22 å være «litt sliten». Dette ble sagt etter jeg fortalte at jeg hadde behov for å sove minst 14 timer i døgnet. Når fastlegene ikke kunne hjelpe meg henvendte jeg meg til andre typer behandlere. Jeg fikk gjennomført en intoleranse test og fikk beskjed om å holde meg unna de 32 matvarene jeg fikk utslag på.

Resultatet av et endret kosthold er i stor grad slutt på kvalme, mer energi og en bedre psyke.

Siden omtrent all ferdigmat inneholder noe jeg ikke tåler har jeg blitt nødt til å lage all mat fra bunnen av. Jeg har kun funnet ett knekkebrød som ikke inneholder noen av tingene jeg reagerer på. Heldigvis er det nok få som reagerer på så mye som jeg gjør, likevel håper jeg bloggen kan hjelpe noen som har noen av de samme allergiene som meg. Eller at andre kan finne inspirasjon til å lage god, hjemmelaget og sunn mat. Det trenger ikke alltid å være så vanskelig.

Reklamer